ic7000 problem

Control and memory management software for Icom transceivers

ic7000 problem

Unread postby g0prt » Sat 9. Jul 2011, 11:28

I have downloaded the control programme for my icm and had no luck inporting the csv file back so i have started entering them manually.
it loads the first 5 in bank A but none after that ny help please.
i have microsfot office 2007 will this matter when uploading csv file?

cheers

jim
g0prt
 
Posts: 4
Joined: Sat 9. Jul 2011, 11:09

Re: ic7000 problem

Unread postby DL2RUM » Sat 9. Jul 2011, 11:47

Was the csv file created by the program itself from a data download? Otherwise you have to bring your own csv file into the same format.
73 and best dx de Tom, DL2RUM
User avatar
DL2RUM
Administrator
 
Posts: 1908
Joined: Mon 27. Aug 2007, 13:36
Location: JO40DF

Re: ic7000 problem

Unread postby g0prt » Sat 9. Jul 2011, 14:48

i used the sam eformat but stiil had an exception error.
what i am confused about is if i typed in manually why is it not importing to the radio all freq other than the first 6?

thank you
g0prt
 
Posts: 4
Joined: Sat 9. Jul 2011, 11:09

Re: ic7000 problem

Unread postby DL2RUM » Sat 9. Jul 2011, 15:08

It seems the communication between your computer and the trx is not reliable. Set the baud rate to a fixed value (19200 or higher), do not use the Auto Baud Rate provided in the IC-7000 menu. Slow down the poll rate in the RUMtrol preferences.
73 and best dx de Tom, DL2RUM
User avatar
DL2RUM
Administrator
 
Posts: 1908
Joined: Mon 27. Aug 2007, 13:36
Location: JO40DF

Re: ic7000 problem

Unread postby g0prt » Sat 9. Jul 2011, 15:40

Tom

sorry to take up your time i have tried that and no joy i have chnged the baudrate up to 52 nad no joy as i say it writes the first five then stops?
if it was not working it would not write the first five freq.
all i have in the preferences is show com errors all others unticked is that ok

jim
g0prt
 
Posts: 4
Joined: Sat 9. Jul 2011, 11:09

Re: ic7000 problem

Unread postby g0prt » Sat 9. Jul 2011, 17:18

Tom

it looks like i may have solved my problem.
i loaded on the earlier version of the programme and it is now writing to the icom.

thanks for your help

Jim

:D
g0prt
 
Posts: 4
Joined: Sat 9. Jul 2011, 11:09


Return to RUMtrol



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest