"LoTW TQ8 Out..." Command Syntax Error - Solved

QSO logging software for the Mac

"LoTW TQ8 Out..." Command Syntax Error - Solved

Unread postby W4JBB » Tue 30. Dec 2014, 20:51

Okay, first I *did* search the forum and found a similar issue, but it wasn't in my native language so I'm not sure what it said.

I am running RUMlog 5.3.10 on my iMac. I am using an Elecraft K3/P3 for my transceiver and I updated to TQSL 2.0.3 this morning after having issues with TQSL (I suspect my certificate had expired). After downloading TQSL and requesting a new certificate, I put TQSL in the RUMlog folder and when trying to send my log to LoTW using the "LoTW TQ8 Out..." command I get:

"Command syntax error" <OK>

followed by:

.tq8 file not found <OK>

As I said, I searched the forum but couldn't understand what I found. If it's in the manual, I couldn't find that information.

Any suggestions would be appreciated.

Thanks,
Joel - W4JBB
Last edited by W4JBB on Tue 30. Dec 2014, 21:55, edited 1 time in total.
W4JBB
 
Posts: 13
Joined: Sun 25. Aug 2013, 11:38

Re: "LoTW TQ8 Out..." Command Syntax Error

Unread postby W4JBB » Tue 30. Dec 2014, 21:47

I found an online translator and I have made sure that:

1. Modes&Submodes.txt is in the RUMlog directory and
2. I made sure my location was the same in RUMlog and Tqsl

I hope the translator did that correctly.

Thanks,
Joel - W4JBB
W4JBB
 
Posts: 13
Joined: Sun 25. Aug 2013, 11:38

Re: "LoTW TQ8 Out..." Command Syntax Error

Unread postby W4JBB » Tue 30. Dec 2014, 21:55

I have solved it.

I didn't fully understand the part about the Location must be the same in both Tqsl and RUMlog. When I re-did my Tqsl certificate, the name got changed to "Home." Once I changed that in the "LoTW Location" box in RUMlog, it worked.

Thanks,
Joel - W4JBB
W4JBB
 
Posts: 13
Joined: Sun 25. Aug 2013, 11:38

Re: "LoTW TQ8 Out..." Command Syntax Error - Solved

Unread postby frastephen » Wed 1. Jul 2015, 17:35

Just want to affirm that this works! I had to renew my TQSL certificate when my computer died, and the station location description was changed. Fixed it in the LOTW screen of Preferences and that fixed it!

73
Steve
W3SMK
frastephen
 
Posts: 1
Joined: Wed 1. Jul 2015, 16:30


Return to RUMlog



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron